НОВИНИ

Максимални температури от 19° до 24° днес

bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 19.05.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

В следобедните часове ще бъде слънчево, с повече облаци в източната половина от страната, където ще продължи да духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат – от 19° до 24°, по Черноморието – от 16° до 19°.

Слънчево и тихо ще бъде времето утре. Температурите ще се повишат още, в сравнение с днес и максималните ще са между 24° и 29°, в София – около 23°.

Слънчево ще бъде и на морския бряг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 21 и 24°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Чудесни условия за туризъм в планините и утре. Ще бъде слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури и там ще се повишат и в курортите ще са от 12° на Алеко до 22° в Банско.

И на Балканите утре ще е слънчево, с разкъсана висока облачност. Температурите и там ще се повишат и в крайните северозападни райони ще са по-високи от обичайните за сезона.

У нас в събота времето ще бъде слънчево и още по-топло с максимални температури между 28° и 33°. В неделя и понеделник ще бъде предимно слънчево, но на отделни места, главно в източните и южните райони, ще превали и прегърми. Ще бъде и ветровито, а температурите слабо ще се понижат.

Във вторник по-голяма е вероятността за валежи и гръмотевици също в следобедните часове, но в Югозападна България и в североизточните райони.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вицепрезидентът: Сигурна и стабилна България е гаранция за повече чуждестранни инвестиции
Вицепрезидентът: Сигурна и стабилна България е гаранция за повече чуждестранни инвестиции
Дейвид Хъдълстоун и Димитър Димитров пропускат Световната купа във Варна
Дейвид Хъдълстоун и Димитър Димитров пропускат Световната купа във Варна