НОВИНИ

Максималните температури достигат 23° днес

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 06.10.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Максималните температури днес слабо ще се повишат и в повечето райони ще бъдат между 20 и 23 градуса, в София - около 19°. Ще преобладава слънчево време със слаб, в Източна България и по Черноморието умерен североизточен вятър.

Утре затоплянето ще продължи и минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, по Черноморието - между 11 и 15 градуса, а в сутрешните часове на места в низините, котловините и около водните басейни видимостта временно ще бъде намалена от мъгли.

През деня ще е предимно слънчево с максимални температури между 20 и 25 градуса, в София - около 20°. Вятърът ще е слаб, в Източна България - умерен, от североизток.

Слънчево ще е и по Черноморието. Максималните температури там ще бъдат от 20° до 22°. Ще духа до умерен вятър от североизток, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще има повече слънчеви часове. Ще бъде обаче ветровито. Ще духа умерен, по най-високите и открити части временно силен североизточен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималните в курортите ще бъдат между 9 и 17 градуса.

И към времето в Европа. Не само у нас, но и навсякъде на Балканите, както и в по-голямата част от континента, ще бъде слънчево. Дъждовно и ветровито ще остане в северните части от континента и на Британските острови.

През следващите дни температурите у нас ще останат без съществена промяна. Ще преобладава слънчево време с краткотрайни сутрешни мъгли. През новата седмица ще има и валежи, в понеделник само в планинските райони, а във вторник и сряда на повече места, главно в Югозападна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортна емисия - 06.10.2022 г. - 12.30 ч.
Спортна емисия - 06.10.2022 г. - 12.30 ч.
Живот във фурон: При какви условия ще живеят останалите без дом след наводнението в Карловско
Живот във фурон: При какви условия ще живеят останалите без дом след наводнението в Карловско