НОВИНИ

Максималните температури ще са между 11° и 16°

bnt avatar logo
от БНТ
22:05, 15.11.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Времето

Безоблачно и почти тихо ще се задържи времето у нас и през нощта. В сутрешните часове обаче по поречието на Дунав и в източните части от страната отново ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

Минималните температури в повечето райони ще са между -1° и 4°, по-високи на местата с по-трайна мъгла.

Максималните - между 11° и 16°, в София - около 13°. През деня видимостта ще се подобрява и в следобедните часове в по-голямата част от страната отново ще преобладава слънчево време. Ще се задържи почти тихо.

Подходящо остава времето за туризъм в планините и утре - предимно слънчево с температури по високите върхове около и над нулата.

В курортите - от 6° на Алеко, 8-9° в Пампорово и Боровец до 11-12° в Банско и Добринище. Ще духа умерен западен вятър.

Освен у нас и в по-голямата част от Балканите ще преобладава слънчево време, в източните райони и около Дунав - със сутрешни мъгли. В северозападните части от полуострова се очакват валежи от дъжд.

Предупреждение за значителни количества и много силен вятър е в сила уутре в Хърватия и Словения, както и в Италия. Причината - област от ниско атмосферно налягане, която ще окаже влияние на времето и у нас.

Облачно и дъждовно ще бъде утре и много райони от Западна и Централна Европа, както и на Скандинавския полуостров, където ще остане по-топло от обичайното за сезона. В Европейска Русия за пореден ден ще вали сняг. Предимно слънчево ще бъде на Пиринеите.

Във вторник облачността у нас бързо ще се увеличи и до вечерта на места в западната половина от страната ще превали дъжд. В сряда ще преобладава облачно време и в много райони ще вали. В дните до края на работната седмица предстои постепенно захлаждане, при което температурите ще се доближат до обичайните за ноември. Ще остане предимно облачно, но вероятността за валежи вече е по-малка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поставиха елхата пред "Рокфелер център" в Ню Йорк
Поставиха елхата пред "Рокфелер център" в Ню Йорк
"Спейс Екс" с ново начинание: Очаква се старт на първата пълноценна мисия на "Крю Драгън"
"Спейс Екс" с ново начинание: Очаква се старт на първата пълноценна мисия на "Крю Драгън"