НОВИНИ

В Гърция се забранява събирането на повече от трима души

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
21:02, 15.11.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Европа

Италия обяви още няколко области за "червени" зони с голямо разпространение на заразата. Полицията стриктно следи за спазването на мерките. Нови ограничения има и в Гърция, и в Сърбия.

В Европа все повече се говори за трета вълна на COVID-19

ГЪРЦИЯ
Вечерен час, забрана за напускане на домовете без основателна причина и затворени училища и детски градини, са само част от мерките, с които властите в Гърция опитват да ограничат заразата. Глобите за нарушителите са 300 евро. От днес се забранява и събирането на повече от трима души, а причината - във вторник има годишнина от студентските бунтове, довели до падането на режима на генералите. Обичайно на този ден в цялата страна има митинги и шествия.

СЪРБИЯ
От вторник в Сърбия заведенията и магазините ще трябва да затварят в 21 ч. Изключение се прави само за аптеките, бензиностанциите и ресторантите, които правят доставки. Засега не се предвижда вечерен час.

ИТАЛИЯ
Засилено полицейско присъствие в Рим и други големи италиански градове през уикенда. Органите на реда следят за спазването на карантинните мерки. От днес шест области, сред които Тоскана, Кампания и Ломбардия, са обявени за "червени зони". Хората имат право да напускат домовете си само, за да отидат на работа или при спешен случай.

Португалия, Словения и Франция затягат контрола

ФРАНЦИЯ
Във Франция също се налага полицията да следи дали има нарушители на забраната за излизане от домовете. Глобата за нарушителите е 135 евро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия пречупи Босна и Херцеговина с два ранни гола
Нидерландия пречупи Босна и Херцеговина с два ранни гола
България прояви желание, но отново остана с празни ръце
България прояви желание, но отново остана с празни ръце