НОВИНИ

Малко по-хладно ще бъде времето утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:18, 27.03.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Ветровито, но и сравнително топло се задържа времето и днес с максимални температури от 17° в Драгоман до 24° във Видин, в София - 19°. В Пазарджик поривите на вятъра надхвърлиха 70 км/ч.

Малко по-хладно ще бъде утре. През нощта в по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и почти тихо, а минималните температури в повечето райони ще са между 1° и 6°. Максималните малко ще се понижат и ще са от 16° до 21°, в София - около 18°, за пореден ден по-ниски по Черноморието - между 11° и 14°. Ще преобладава слънчево време, но от югозапад облачността постепенно ще се увеличава и вплътнява. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад.

Предимно слънчево ще бъде и в планините, но и там облачността ще се увеличава. Ще духа умерен южен вятър. Максималните температури в курортите ще са от 5° на Алеко до 11 - 12° в Боровец и Пампорово. Опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните продължава да е висока.

Слънчево ще бъде утре и в по-голямата част от Централна и Западна Европа. Валежи от дъжд се очакват на Британските о-ви, в Западна Франция и в Германия. Облачно и със снеговалежи ще бъде в Европейска Русия, а в прибалтийските страни и Северен Беларус валежите ще са от дъжд и сняг.

У нас във вторник ще бъде облачно, на отделни места в Южна България и в планините слабо ще превали дъжд. През следващите дни ще бъде ветровито, а облачността ще е променлива, често значителна, ще има и слаби валежи от дъжд. Температурите ще се повишат и в петък максималните в по-голямата част от страната ще са между 22° и 27°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тази нощ връчват "Оскар"-ите: Кои са претендентите за най-престижната кино награда
Тази нощ връчват "Оскар"-ите: Кои са претендентите за най-престижната кино награда
Три срещи на върха: Какво решиха и могат ли да променят събитията
Три срещи на върха: Какво решиха и могат ли да променят събитията