НОВИНИ

Mалко по-топло ще бъде времето утре

bnt avatar logo
от БНТ
21:02, 14.03.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Очакванията са утре затоплянето да продължи. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в комбинация със слаб северозападен вятър. След слънчевото начало на деня, в следобедните часове облачността ще започне да се увеличава, първо в Северозападна България.

През нощта обаче ще бъде безоблачно и минималните температури в цялата страна отново ще бъдат под нулата, между минус 7° и минус 2°.

И в планините през по-голямата част на деня ще бъде слънчево и по-топло. След минус 13° днес, утре максималната температура на връх Мусала ще бъде минус 7°. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от запад-северозапад. Висока остава опасността от лавини извън обработените писти в ски курортите.

Застудяване и снеговалежи се очакват утре в Европейска Русия, затопляне и валежи от дъжд – в западните части от континента, по-интензивни във Франция. Слънчево, но по-студено от обичайното ще остане на Балканите. След обяд от северозапад ще започне увеличение на облачността, което до вечерта ще обхване северната половина от полуострова.

У нас в сряда ще е облачно, с превалявания, все още от дъжд. През следващите дни от североизток отново ще нахлува по-студен въздух. Очаква се ново застудяване и във все повече райони от страната дъждът ще преминава в сняг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЛеБрон с ново рекордно постижение при загуба на Лейкърс от Сънс
ЛеБрон с ново рекордно постижение при загуба на Лейкърс от Сънс
Започва разчистването на Троянския проход след обилния снеговалеж
Започва разчистването на Троянския проход след обилния снеговалеж