Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Даниел Митов: По отношение на лидерството в ГЕРБ има пълен консенсус, поемаме курс към предсрочни избори

от БНТ
19:30, 14.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

"В ГЕРБ и критики се отправят, и инакомислещи има, но по отношение на лидерството и как трябва да се върви напред очевидно има пълен консенсус", заяви преизбраният за зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов след конгреса на партията в "Още от деня".

В приетата декларация се посочва курс към предсрочни избори, сформиране на предизборен щаб, правителство в сянка и да са безкомпромисна опозиция.

"По това нямаше никакви дебати, партията твърдо е застанала зад тези цели", подчерта Митов.

По думите му при ситуация, когато "срещу партията се води война направо, има нужда от силно лидерство и обединени около Генерала".

Според Даниел Митов те винаги са се опитвали да помагат на правителствата - - и служебните, и сегашното - с конструктивни ясни съвети.

"Когато лятото предложихме да ребалансират енергийния микс, да компенсират бизнеса много сериозно, така че да не влезнем в спирала от повишение на цените, те не ни послушаха, тогава и синдикатите се съгласиха с нас, не ни послуша и сегашното правителство и виждате до какви ситуации стигнахме", посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Спекулата е част от пазарната икономика по принцип, но в момента най-големият спекулант в момента е държавата, заяви Даниел Митов.

И даде пример с производствената и продажната цена на тока от АЕЦ "Козлодуй". От ГЕРБ са предложили със свръхпечалбата от този ток правителството да компенсира бизнеса, за да не се налага бизнесът да повишава цените на основни стоки.

Какви са аргументите на ГЕРБ да критикуват, при положение, че са управлявали 12 години - вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Председателят на БСК: Компенсациите за небитови потребители трябва да продължат и през април
Председателят на БСК: Компенсациите за небитови потребители трябва да продължат и през април
Проектът за детска болница: От идеята до разследването за длъжностни престъпления
Проектът за детска болница: От идеята до разследването за длъжностни престъпления