НОВИНИ

Единодушно: Преизбраха Бойко Борисов за председател на ГЕРБ

Вера Александрова
от Вера Александрова
12:08, 13.03.2022 (обновена)
12109
Чете се за: 03:50 мин.
У нас
Слушай новината

С пълно единодушие Бойко Борисов беше преизбран за лидер на ГЕРБ от 7-ото национално събрание. "За" гласуваха 943 делегати, без против и въздържали се. Партията започва подготовка за предсрочни парламентарни избори и ново управление.

Форумът на ГЕРБ прие декларация за предсрочни парламентарни избори и ново управление на страната. Декларацията вижте ТУК

Седмото национално събрание на ГЕРБ реши също досегашните заместник-председатели на партията Томислав Дончев и Даниел Митов да запазят постовете си. Всички, които говориха пред форума, бяха единодушни, че сегашното управление не се справя с кризите, които връхлитат страната ни. Приета беше декларация за предсрочни парламентарни избори и ново управление.

Бойко Борисов благодари за безрезервната подкрепа. След като беше преизбран разкри, че много хора са работили той да бъде сменен.

"Много им се щеше дворът да остане без овчарско куче и се направиха много опити. Искам да благодаря на хората от първия ред, моите приятели, саратници, другари, в хубавия смисъл на думата, че не се подведоха. Благодаря им!", заяви Борисов.

Още преди гласуването Вежди Рашидов каза, че страната има нужда от стабилно управление и призова Борисов.

"Г-н премиер, качвайте се отново на коня, управленския кон, поемайте си партията и я поведе там, където тя трябва да бъде", заяви Рашидов.

Томислав Дончев нарече управляващите коалиция на омразата, защото според него това е единственото, което ги обединявало. Направи разбор на управлението на ГЕРБ.

"Трите мандата управление на ГЕРБ ще останат в историята като времена на спокойствие, стабилност и съзидание. Ние предадохме ли хората някога - не сме. Създадохме ли криза някога - не. Нашият дълг бе да се справяме с кризите", заяви Томислав Дончев.

Според Бойко Борисов управляващите се борят само за постове и пари. Каза, че ГЕРБ са златна опозиция, защото предлагат разумни решения на много от проблемите, но не срещат подкрепа. Отправи въпрос към Корнелия Нинова.

"Е ли е спекула да произвеждаш ток за 50 лв. в АЕЦ "Козлодуй" и да го продаваш 650 лв. на бизнеса? Това се казва държавна спекула", заяви Борисов.

Делегатите на събранието приеха декларация, в която се посочва, че България е изправена пред редица кризи, разделено общество, растящи цени, инфлация, чудовищна война. Според ГЕРБ правителството не е в състояние да реши нито една от кризите, а само ги задълбочава. Убедени са, че страната има нужда от ново управление. Създават Национален предизборен щаб със задача:

"В кратък срок да представи стратегия за явяване на предсрочни избори. Длъжни сме да покажем, че безвремието на отрицанието и омразата има алтернатива", заяви Костадин Ангелов.

Специално видеообръщение към участниците направи Антонио Лопес - генерален секретар на Европейската народна партия. В залата говори и председателят на парламентарната група на ЕНП Манфред Вебер.

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рали на високи токчета в Благоевград
Рали на високи токчета в Благоевград
Голдън Стейт надигра шампиона Милуоки
Голдън Стейт надигра шампиона Милуоки