НОВИНИ

След парти в Бургас: Млада жена е в критично състояние, нападната е с нож в главата

Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 14.03.2022
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

21-годишно момиче е в много тежко състояние в бургаската болница, след като неин връстник я нападна с нож. По време на парти в квартирата на момичето, нападателят я е намушкал в главата. Днес беше организирана и кръводарителска акция, с която да се спаси живота на младото момиче.

Купонът в центъра на Бургас продължил до към 4.00 ч. сутринта. Малко след това момиче излязло на улицата, викайки за помощ.

Нощницата ѝ тук на ръката беше вдигната, тук беше намушкана, имаше кръв. То беше тъмно, но наистина тя викаше около 10 минути помощ. Аз живея ето тук, отидох, тя вика донесете вода. Каза един луд горе коли сестра ми, разказва Бончо Пенев, свидетел на инцидента.

В квартирата на пострадалата, в която живее с по-голямата си сестра, останал да преспи и нападателят, но 21-годишното момиче отказало да остане в компанията на своя връстник и това провокирало агресията му.

Въпросният 21-годишен бургазлия е нанесъл удар с нож в областта на главата на 21-годишното момиче. Нейната сестра в опита си да се отбранява е получила порезна рана в областта на лявата ръка, каза Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

21-годишното момиче е откарано с линейка в бургаската болница, в критично състояние. С часове лекарите опитвали да я стабилизират.

Тече първата от серия операции. До тук обаче дори предоперативно ние сме дали голямо количество кръв към момента 7 - 8 сака електроцитен концентрат и множество плазми, а знаем, че в момента се оперира, след това ще следват още операции, каза Людмила Желязкова, началник на отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ-Бургас.

Затова от болницата призовават всеки, който има възможност да дари кръв за момичето.

21-годишният нападател е задържан. Утре ще му бъде повдигнато обвинение за нападението.

Репортер: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проектът за детска болница: От идеята до разследването за длъжностни престъпления
Проектът за детска болница: От идеята до разследването за длъжностни престъпления
Греди, отменен гол и червен картон в нулевото равенството между Пирин и Славия
Греди, отменен гол и червен картон в нулевото равенството между Пирин и Славия