НОВИНИ

Малко по-топло в последния ден от работната седмица

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 12.11.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между минус 2° и 3°, на морския бряг - до 8°, максималните - между 10° и 16°.

Ще бъде предимно слънчево. Над западната половина от страната ще има висока облачност, а преди обяд на отделни места в низините и около водните басейни ще бъде с мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб източен вятър.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места с ниска облачност. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури ще бъдат от 12° до 14°. Температурата на морската вода е 14 - 15°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 10°.

През почивните дни вятърът ще е слаб, от североизток, в нощните часове ще стихва и в низините и котловините сутрин ще се образуват мъгли или ниска облачност, които по-дълго ще се задържат в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина. В планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще са близки до 0°, по-високи по Черноморието - до 6 - 7°, а максималните - между 10° и 15°, по-ниски в районите с трайна мъгла.

В началото на новата седмица с умерен, временно силен вятър от изток-североизток ще нахлува по-студен въздух. Ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, на повече места в Северна и Източна България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очакват се резултатите от проверката на МВР по казуса с машините за изборите
Очакват се резултатите от проверката на МВР по казуса с машините за изборите
3207 нови случаи за денонощието, 196 души са загубили битката с коронавируса
3207 нови случаи за денонощието, 196 души са загубили битката с коронавируса