НОВИНИ

Без промяна ще остане времето и през почивните дни

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:14, 11.11.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

В широки граници са минималните температури днес - от минус 4° в Добрич и Казанлък до плюс 9° на морския бряг, в София - минус 2°.

И в последния ден от работната седмица температурите сутринта ще бъдат в голям интервал - между минус 2° и 5°, на морския бряг – до 8°, а на много места отново ще има мъгли.

През деня ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от изток. Максималните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 10° и 16°, в София – около 13°.

Много добри условия и за разходка, и за туризъм в планините утре. Ще бъде слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен, от юг-югоизток.

Температурите слабо ще се повишат, в сравнение с днес и в курортите ще са между 11° и 15° .

Северните части на Европа остават под влиянието на обширен циклон и времето там ще е облачно, студено и с валежи - предимно от сняг. С валежи, но от дъжд, ще е за пореден ден по Западното и Централното Средиземноморие. Над останалата част от континента ще е предимно слънчево, включително и почти навсякъде на Балканите. По-значителна облачност, но почти без валежи, ще има над западните райони от полуострова.

У нас през почивните дни температурите ще останат без промяна. В часовете преди обяд в много райони ще има мъгли, на места трайни, но в по-голямата част от страната, особено в планинските райони и в планините, ще бъде слънчево. В началото на новата седмица се очакват валежи и нова порция захлаждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия разби Кипър с 5 гола за едно полувреме
Русия разби Кипър с 5 гола за едно полувреме
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (11.11.2021)
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (11.11.2021)