НОВИНИ

Разкриха наркооранжерия в ломско село, собственикът добивал незаконно и биткойни

bnt avatar logo
от БНТ
22:26, 11.11.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Разкриха наркооранжерия с модерна апаратура в ломско село. Растенията били отглеждани в бивш военен завод. В близост до сградата, криминалистите открили ферма за криптовалута, като използваната електроенергия на денонощие се равнява на над 1000 лв.

В ломското село Сталийска махала откриха модерна наркооранжерия, в която се отглеждали растерния от рода на конопа.

"Става дума за 60 растения, в специално оборудвано помещение, шумоизолирано, влагоизолирано с инсталация за проветряване, за напояване, което се задейства чрез компютърна инсталация. Полицията много бързо е разкрила случая. Реално сме спасили децата от района от продаването на този вид наркотик", обясни Росен Петков - окръжен прокурор на Монтана.

За 24 часа е задържан собственикът на наркооранжерията. Той е криминално проявен, на 50 години, от село Трайково. При претърсването на два негови имота е установено, незаконно присъединяване към електроенергиен източник.

Няколко помещения са били пригодени за отглеждане на канабис. А в друга постройка до бившия военен завод е открита ферма за криптовалута. Монтираните компютри са били 71, които черпели незаконно електричество.

"Самото копаене не е престъпление, но кражбата на електроенергия, която е завидна е около 1000 лв. на ден, казаха от ЧЕЗ. Самата техника е около 450 000 лв. за копаенето на тези биткойни", каза главен инспектор Иван Аврамов - началник сектор "Криминална полиция" в РУ-Лом.

И по двата случая са образувани досъдебни производства. Ще бъде разпитан собственикът на сградите в района на бившия завод, който също има криминално минало. А на мъжа, отглеждал наркотичните растения предстои да бъде повдигнато обвинение и по двата случая.

Репортер: Мирослава Георгиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Украйна: Никога няма да кажа, че не сме имали късмет
Треньорът на Украйна: Никога няма да кажа, че не сме имали късмет
Вратарите Михайлов и Вуцов: Тежък мач
Вратарите Михайлов и Вуцов: Тежък мач