НОВИНИ

Манчестър Юнайтед надви Борнемут и се изравни по точки с третия Нюкасъл

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:22, 03.01.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
манчестър юнайтед надви бърнли финалите купата лигата
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна класическа победа с 3:0 при домакинството си на Борнемут в двубой от 19-ия кръг на английската Висша лига.

„Червените дяволи“ откриха резултата на стадион „Олд Трафорд“ в 23-ата минута, когато Кристиан Ериксен центрира по диагонал от пряк свободен удар на границата на наказателното поле на „черешите“, където Каземиро с удар от въздуха с десния крак прати неспасяемо топката в близкия горен десен ъгъл на стража Марк Травърс.

Съставът на Ерик тен Хаг удвои преднината си четири минути след началото на втората част. Люк Шоу отне топката в половината на Юнайтед, напредна по левия фланг и стигна дигата на наказателното поле на Борнемът, където комбинира с Бруно Фернадеш. Португалецът пусна извеждащо подаване по земя към Алехандо Гарначо, който с подаване от движение намери Шоу около точката за изпълнение на дузпа и англичанинът с едно докосване засече и прати топката за втори път в мрежата зад вратаря Травърс.

Футболистите на Юнайтед направиха резултата класически в 86-ата минута, когато авторът на втория гол в срещата Люк Шоу от центъра пусна дълга висока топката в наказателното поле на Борнемут, където Бруно Фернандеш свали топката за Маркъс Рашфорд, който от близка дистанция се разписа в полупразната врата на гостите.

В класирането Манчестър Юнайтед събра актив от 35 точки и се изкачи на четвъртото място, като 20-кратните шампиони а Англия са с по-лоша голова разлика от тима Нюкасъл, който заема третата позиция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид се измъчи срещу четвъртодивизионен тим, но все пак продължава за Купата на Краля
Реал Мадрид се измъчи срещу четвъртодивизионен тим, но все пак продължава за Купата на Краля
Путин подписа указ за обезщетения на руските войници, убити в Украйна
Путин подписа указ за обезщетения на руските войници, убити в Украйна