НОВИНИ

Манчестър Юнайтед не успя да победи и Борнемут

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:06, 13.04.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
манчестър юнайтед успя победи борнемут
Слушай новината

Манчестър Юнайтед не успя да спечели в четвърти последователен двубой от Висшата лига, завършвайки наравно 2:2 при гостуването си на Борнемут от 33-ия кръг на първенството.

На "Виталити Стейдиъм" на Южния бряг домакините започнаха срещата далеч по-добре и закономерно поведоха след 16 минути игра чрез Доминик Соланке, който отбеляза с изстрел от дъгата на наказателното поле.

Авансът на момчетата на Андони Ираола се задържа до 31-ата минута, когато точен за "червените дяволи" беше техният капитан Бруно Фернандеш с мощен удар от границата на вратарското поле.

Скоро след този епизод обаче "черешките" възстановиха преднината си в резултата чрез Джъстин Клуйверт, който получи твърде голямо пространство от защитата на съперника и с изпълнение в близкия ъгъл матира Андре Онана за 2:1.

За огромно съжаление на домакинските привърженици и този път техните любимци не успяха да съхранят преднината си, защото в 65-ата минута изстрел на Коби Мейно се отби от тялото на Райън Кристи, а след това срещна и ръката на Адам Смит, което доведе до отсъждане на дузпа в полза на гостите. Зад топката застана Бруно Фернандеш и той не сбърка, възстановявайки равенството.

В самия край на мача домакините на свой ред имаха претенции за 11-метров наказателен удар за нарушение на Уили Камбуала срещу Кристи. Любопитното е, че първоначално арбитърът Тони Харингтън посочи бялата точка, но след преглед на ситуацията с ВАР беше решено, че действията на френския бранител са извън наказателното поле и така всичко приключи единствено със свободен удар в полза на Борнемут.

Така двубоят приключи без победител, а след него Манчестър Юнайтед се намира на 7-а позиция в подреждането с 50 точки, докато "черешките" са 12-и с 42 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море наказа грешките на Левски и излезе на второто място в подреждането на Първа лига
Черно море наказа грешките на Левски и излезе на второто място в подреждането на Първа лига
Виктория Пастърмаджиева влезе сред най-добрите 64 на рапира на световното по фехтовка в Рияд
Виктория Пастърмаджиева влезе сред най-добрите 64 на рапира на световното по фехтовка в Рияд