НОВИНИ

Манчестър Юнайтед - Севиля и Ювентус - Спортинг Лисабон в четвъртфиналите на Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:13, 17.03.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
стават ясни финалистите лига европа лигата конференциите
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Манчестър Юнайтед - Севиля и Ювентус - Спортинг Лисабон се откроиха като най-интригуващите два четвъртфинала в тазгодишното издание на турнира Лига Европа след церемонията по тегленето не жребия, който се проведе в Нион, Швейцария.

За "червените дяволи" това означава трето поредно пътуване до Испания, след като в предишните два кръг те отстраниха отборите на Барселона и Бетис. Севиля от друга страна е в търсене на своя седми трофей в турнира, като "андалусийци" са и най-успешния клуб в историята на надпреварата. За последно тези два клуба се срещната в полуфиналите на Лига Европа през сезон 2019/20, когато испанците спечелиха с 2:1, а в последния триумфираха с титлата след победа с 3:2 във финала срещу Интер.

Жребият събра още отборите на Ювентус и Спортинг Лисабон, като за "бианконерите" триумф в Лига Европа може да се окаже единственият билет за участие в Шампионската лига през следващия сезон, след като на "бианконерите" им бяха отнети 15 точки в борбата в Серия "А". В същото време пък "лъвовете" от Лисабон поднесоха голямата изненада в осминафиналите, елиминирайки лидера във Висшата лига Арсенал и със сигурност ще бъдат гладни за още успехи.

Любопитното е, че победителите в тези два сблъсъка ще се изправят един срещу друг в полуфиналите на втория по сила европейски клубен турнир.

В другия поток пък единият полуфиналист ще бъде определен в дуела между Фейенорд и Рома. Двата клуба се срещнаха в спора за трофея в дебютното издание на Лигата на конференциите през миналия сезон, като тогава отборът на Жозе Моуриньо стигна до минимален успех с 1:0 в Тирана, така че лидерът в нидерландското първенство, предвождан от Арне Слот, ще бъде мотивиран за реванш.

На хартия най-лесен жребий изтегли Байер Леверкузен, който ще срещне дебютанта в турнира Унион Сент Жилоа. "Аспирините" обаче изобщо не биват да подценяват белгийския тим, който вече отстрани друг тим от Германия - Унион Берлин при това с категоричен успех с 3:0 у дома в реванша.

Четвъртфиналните дуели в Лига Европа ще се проведат на 13 и 20 април, а полуфиналите са на 11 и 18 май.

Четвъртфинали в Лига Европа 2022/23:

Манчестър Юнайтед - Севиля

Ювентус - Спортинг Лисабон

Байер Леверкузен - Унион Сент Жилоа

Фейенорд - Рома

Полуфинали в Лига Европа 2022/23:

Ювентус/Спортинг Лисабон - Манчестър Юнайтед/Севиля

Фейенорд/Рома - Байер Леверкузен/Унион Сент Жилоа

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Демерджиев разговаря с колегата си в РСМ за посегателството над българския център в Скопие
Демерджиев разговаря с колегата си в РСМ за посегателството над българския център в Скопие
БФС назначи нов маркетинг директор
БФС назначи нов маркетинг директор