НОВИНИ

Мануел Аканджи: Ще има ли почивки? Може би ще се откажа на 30 години

Защитникът на Манчестър Сити се включи към редицата футболисти, които изразиха недоволство към състоянието на футболния календар.

Мануел Аканджи
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:59, 16.09.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Защитникът на Манчестър Сити Мануел Аканджи обяви притеснението си от новия, по-широк формат на Шампионската лига този сезон, предаде ДПА. Сити, който е шампион от 2023, започва кампанията си с домакинство на Интер в сряда.

Това ще бъде първи сезон, в който в турнира ще участват 36 отбора, като всеки от тях ще изиграе по осем мача. Аканджи призна, че не е голям почитател на този "швейцарски модел" заради твърде многото мачове в сезон, в който "гражданите" ще играя и в разширената версия на Световното клубно първенство.

"Става все по-трудно със състезанията. Играеш срещу различни отбори, а Интер няма да има същите съперници като нас. Става по-голям турнир, с повече мачове", коментира швейцарският национал.

"Имаме и световно клубно първенство в края на сезона. Следват мач след мач и не знам какво ще стане през следващите години. Тежко е, не мислиш само за този сезон, но и за другия. Ще има ли почивки? Няма пауза през зимата", казва още Аканджи.

"Ако сме късметлии, ще имаме две седмици и след това се връщаме за следващия сезон. Няма край. Не знам как ще продължи, може би ще се откажа на 30 години", добави той.

"Мисля, че старият формат беше по-добър, но сега ще играем срещу най-добрите отбори и започваме със страхотен сблъсък с Интер. За последно играхме с тях на финала през 2023 и имаме много добри спомени", разказа защитникът.

Сити продължи безупречния си старт на сезона без загубена точка с победа над Брентфорд в събота. Родри изигра първите си 45 минути за сезона, след като се възстанови от контузията, получена във финала на Испания на Евро 2024 срещу Англия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карло Анчелоти: Сега имаме нов формат на турнира и не е ясно какво ще стане
Карло Анчелоти: Сега имаме нов формат на турнира и не е ясно какво ще стане