НОВИНИ

Марица надви Берое за по-малко от час

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:07, 25.02.2022
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
марица надви берое час
Снимка: ВК Марица (Пловдив)
Слушай новината

Волейболният шампион на България при жените Марица (Пловдив) записа 11-ата си поредна победа в тазгодишното първенство, печелейки категорично с 3:0 (25:18, 25:11, 25:20) у дома срещу състава на Берое (Стара Загора) за само 58 минути игра.

Момичетата на Борислав Крачанов срещнаха най-сериозна съпротива в първия гейм, когато гостите съумяха да стоят близо в резултата почти до през цялата част. След 19:18 обаче пловдивчанките взеха нещата в свои ръце и след шест поредни спечелени разигравания затвориха гейма след 25:18.

Във втората и третата част домакините рано-рано отваряха солидна разлика в точки и макар състезателките на Берое да стопяваха част от пасива си, волейболистките на Марица не допускаха изненади и след 25:11 и 25:20 сложиха точка на спора.

Най-резултатна в двубоя стана Ива Дудова за отбора на победителките със своите 12 точки, докато Добрина Христоскова приключи с 11.

По този начин Марица (Пловдив) остава еднолично начело в женското волейболно първенство с пълен актив от 33 точки и едва три загубени гейма от началото на шампионата.

За състава на Берое (Стара Загора) пък загубата беше под номер 9 от началото на сезона, като само с два успеха на своята сметка отборът се намира на предпоследното 7-мо място в подреждането.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски отрече във видео да е напускал Киев
Зеленски отрече във видео да е напускал Киев
Стефан Янев: Няма пряка заплаха към територията на България
Стефан Янев: Няма пряка заплаха към територията на България