НОВИНИ

Марин Петков пред БНТ: Не трябва да летим в облаците след две победи (ВИДЕО)

"Когато побеждаваме, енергията на публиката е различна", каза футболистът на Левски в интервю за предаването „Арена спорт“.

Марин Петков
Снимка: Арена спорт
bnt avatar logo
от БНТ
13:52, 03.03.2024
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Марин Петков наскоро изигра своя мач №100 с екипа на Левски. Талантливият футболист даде ексклузивно интервю за предаването „Арена спорт“, в което каза, че се надява да продължи да развива кариерата си във възходяща линия и заедно със съотборниците си да продължават с победите, за да радват многобройните привърженици на „сините“.

„Опитвам се да бъда постоянен, имам да свърша много работа. Кота 100 не трябва да ме задоволява, а да искам още и още“, каза Петков.

„Всеки футболист претърпява възходяща, задържаща и низходяща линия. Това е нормално. Лично аз не съм променил нищо, всичко е едно и също при мен. Надявам се възходящата линия да продължи. Когато побеждаваме енергията на публиката е различна. Всеки иска да види как Левски побеждава“, добави универсалният футболист.

Относно двете поредни победи на „сините“ след подновяването на шампионата, Петков каза следното:

„Мисля, че се представихме добре в тези два двубоя, но това не трябва да ни задоволява. Имаме върху какво да работим. Надявам се да не се отпускаме само защото сме спечелили два мача“, каза Петков.

Запитан дали му тежат очакванията да замени напусналия Уелтън, Мартин Петков беше категоричен:

„Не ми тежи. Надявам се да бъда здрав и да давам максимума от себе си. Всеки мач излизам на терена да показвам най-доброто, на което съм способен. Надявам се тепърва хубавите дни за мен и за отбора да предстоят. На фланга се чувствам най-добре. Не съм играл само като вратар и централен защитник. Това е плюс за мен. Смяната на позицията ми е допълнителен опит, който в бъдеще ще бъде ценен“, коментира юношата на Левски.

Накрая 20-годишният футболист коментира и раздялата през миналия сезон със старши треньора Станимир Стоилов.

„Той помогна много за развитието на младите в отбора. Всички фенове на Левски обичат Мъри, но не трябва аз да коментирам темата. Сега си имаме друг треньор и да се фокусираме. Левски никога не трябва да бъде отписван, но не трябва и да летим в облаците и да се отпускаме след две победи“, завърши Марин Петков.

Вижте цялото интервю във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росен Барчовски пред БНТ: След мача с Германия казах на момчетата "Шапки долу!" (ВИДЕО)
Росен Барчовски пред БНТ: След мача с Германия казах на момчетата "Шапки долу!" (ВИДЕО)
В Благоевград отбелязаха 3 март с редица тържества (СНИМКИ)
В Благоевград отбелязаха 3 март с редица тържества (СНИМКИ)