НОВИНИ

Облачно, ветровито и дъждовно през новата седмица

Снимка: Татяна Добролюбова
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 03.03.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Валежите в страната постепенно спират - едва около 1-2 л/кв.м са количествата през последния срок, главно в Южна България. Минималните температури тази сутрин са от минус 1° в Драгоман и Казанлък, 2° в София и Благоевград до 7° в Монтана.

Максималните температури ще се повишат, спрямо вчера, и ще са между 10° и 15°, в София - около 13°. В Югозападна България ще преобладава слънчево време. Над останалата по-голяма част от страната облачността ще продължи да намалява. Значителна ще се задържи в североизточните райони, но само на отделни места в планинските райони и ще превали. Вятърът ще е слаб от юг-югоизток.

През нощта ще на места в Горнотракийската низина и в котловините отново ще се образува мъгла. Минималните температури утре ще са между 1° и 6°, в София - около 3°. Максималните още ще се повишат и ще са от 14° до 19°, в София - около 14°. Ще бъде ветровито, с временно силен южен вятър, а след слънчевото утро, в следобедните часове от запад облачността ще започне да се увеличава и до вечерта в цялата страна ще бъде значителна. Вероятността за валежи е малка.

По Черноморието сутринта видимостта ще бъде намалена, а през деня - предимно слънчево. Привечер и през нощта срещу вторник облачността ще се увеличи. Максималните температури ще са между 8° и 11°. Вълнението на морето ще е се усили до 2-3 бала.

В планините повече слънчеви часове ще има до обяд. През деня облачността ще започне да се увеличава и вплътнява. До вечерта в повечето райони ще бъде значителна, валежи от дъжд се очакват само на отделни места в масивите от Западна България. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен южен вятър.

Значителна ще бъде след обяд облачността и в западните и южни райони от Балканите, с валежи от дъжд, в планините - от дъжд и сняг. По Адриатическото крайбрежие се очакват значителни количества.

У нас, до средата на новата седмица ще бъде ветровито, по-често облачно и дъждовно. По съществени валежи се очакват във вторник, а В планините над 1500-1600 метра ще вали сняг. Температурите ще се понижат с 4-5 градуса. Повече слънчеви часове ще има в петък в североизточната половина от страната.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Да не забравяме, че свободата не е даденост, написа Васил Терзиев
Да не забравяме, че свободата не е даденост, написа Васил Терзиев
Празнично мотошествие в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО)
Празнично мотошествие в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО)