НОВИНИ

Мария Гроздева: Респект за Антоанета Костадинова

мария гроздева пое олимпийския път япония
bnt avatar logo
от БНТ
10:05, 25.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева поздрави своята съотборничка Антоанета Костадинова за спечеления медал от финала на 10 метра пистолет в Токио. Гроздева е и председател на Българския стрелкови съюз.

„Респект към Антоанета. Тя показа страшно ниво. Тя беше на световно, олимпийско ниво. Показа го в квалификациите, показа го и във финала. Много съм щастлива, че българската традиция на олимпийски игри продължава и не свършва с мен. Надявам се още и още много, много щастливи мигове да има, тази традиция да се задържи, защото стрелбата е имала много добри шампиони има ги в момента и дано да продължи така и занапред“, заяви Гроздева.

Именитата ни медалистка отпадна в квалификациите на 10 метра пистолет, но ще участва на другата дисциплина 25 метра малокалибрен пистолет. Надпреварата е на 29 юли.

Малко по-рано Мария Гроздева обяви, че ще приключи състезателната си кариера с края на настоящата Олимпиадата.

Антоанета през сълзи: Медалът не може да се сравни с нищо

„За България този медал значи много, голяма радост. Сигурна съм, че хората ликуват, макар че беше през нощта българско време, но сега като се събудят, ще разберат. Надявам се до края на Олимпиадата да има още медали“, коментира още именитата ни състезателка по спортна стрелба.

„Антоанета е във форма. В нашия спорт има една нишка, която може да се скъса, ако напрежение дойде в повече. Защото натискът е голям. Може да и се получи на 25 метра, но да не мислим за това сега, дано успеем“, каза още Гроздева.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Атанас Атанасов: Хората искат съставяне на правителство
Атанас Атанасов: Хората искат съставяне на правителство
Богдан Петрунов: Децата над 12 години могат да се имунизират спокойно
Богдан Петрунов: Децата над 12 години могат да се имунизират спокойно