НОВИНИ

Антоанета през сълзи: Медалът не може да се сравни с нищо

Антоанета Костадинова
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
06:29, 25.07.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската ни медалистка Антоанета Костадинова беше изключително развълнувана след награждаването в Токио. Тя сподели през сълзи за БНТ, че не е загубила златния медал, а е спечелила сребърния на 10 метра пистолет.

„Трудно е да коментирам нещо такова. Освен да съм щастлива и да благодаря на всички, които са замесени в този процес. През цялото време той беше човекът, който ме караше да продължавам“, сподели Антоанета Костадинова, посочвайки своя треньор Христо Христов.

Именно наставникът на Антоанета беше и първият човек, който я прегърна и поздрави след последния изстрел на финала.

„Не оценявам така нещата, че съм загубила златото. Предпочитам да се радвам на среброто, защото всеки от нас е дошъл за медал. Медал от Олимпиадата не може да се сравни с нищо друго. И след като Господ ми е отредил сребро, значи съм доволна от среброто“, каза още Костадинова.

„Вярвам, че след като една жена вече уреди личния си живот, има съпруг, който я обича и подкрепя, вече имам и две деца, които са моето злато в живота, това вярвам, че помага. Те са моят златен медал. Много съм развълнувана“, добави Антоанета Костадинова.

Олимпиадата не приключва за Антоанета Стефанова, тъй като ще вземе участие и на 25 метра малокалибрен пистолет. Надпреварата е на 29 юли.

Коя е Антоанета Костадинова

Тя е третата българка с медал от Олимпийски игри в стрелбата с пистолет. Другите две са Мария Гроздева и Даниела Йоргова.

Антоанета Костадинова: Децата са моят златен медал

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево време днес
Предимно слънчево време днес
Сребро за България! Антоанета Костадинова е нашият герой в Токио
Сребро за България! Антоанета Костадинова е нашият герой в Токио