НОВИНИ

Марко Ройс подобри рекорд на Левандовски

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:56, 07.04.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Футбол
марко ройс подобри рекорд левандовски

31-годишният германски нападател на Борусия (Дортмунд) вече официално е най-резултатният състезател в историята на клуба в Шампионската лига.

Снощи капитанът на "жълто-черните" отбеляза своя гол №18 за тима в най-престижния европейски клубен турнир, изравнявайки резултата на стадион "Етихад" срещу Манчестър Сити в първи 1/4 финален двубой в тазгодишното издание на надпреварата.

По този начин Ройс подобри постижението на Роберт Левандовски, който досега държеше рекорда за Борусия. Полякът, който в момента защитава цветовете на Байерн Мюнхен, се е разписвал 17 пъти с екипа на клуба от Дортмунд в Шампионската Лига.

Ройс пристигна на "Сигнал Идуна Парк" през лятото на 2012 година и вече девет сезона неотлъчно защитава цветовете на Боруисия Дортмунд.

Любопитното е, че и първият му гол за клуба в Шампионската Лига дойде отново на Етихад през същата тази 2012 година. На 3 октомври, в мач от груповата фаза, Ройс откри резултата срещу Манчестър Сити, а двубоят завърши при резултат 1:1.

През този сезон Дортмунд достигна и до битката за трофея на "Уембли", където отстъпи по драматичен начин на Байерн Мюнхен след гол на Ариен Робен в заключителните минути на мача.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкриха модерна наркооранжерия в монтанско село
Разкриха модерна наркооранжерия в монтанско село
Мъж с увреждания направи сервиз за ремонт на инвалидни колички
Мъж с увреждания направи сервиз за ремонт на инвалидни колички