НОВИНИ

Марко Ройс пропуска Евро 2020

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:55, 19.05.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Евро 2020
марко ройс пропуска евро 2020
Слушай новината

Един от основните футболисти на германския национален отбор - Марко Ройс, ще пропусне поредния голям футболен форум.

Новината съобщи самият Ройс в социалните мрежи, като причина за отказa му да защитава фланелкатa на Германия на предстоящото европейско първенство е изтощителният му сезон в Борусия (Дортмунд).

"След труден, изтощителен и, слава Богу, успешен сезон, аз, заедно с треньора на националния отбор, решихме, че няма да играя на европейското първенство. Това беше много трудно решение за мен, защото винаги съм се гордеел, когато можех да играя за страната си. Но след много напрегната за мен лична година и постигане на цели с Борусия, реших да дам време на тялото си да се възстанови. Използвам добре тази почивка, за да се доближа оптимално към старта на новия сезон. Пожелавам на Йоги Льов и нашия отбор всичко най-добро на Европейското първенство. Ще ги подкрепя като фен и ще стискам палци за тях", написа капитанът на "жълто-черните" в Инстаграм.

View this post on Instagram

A post shared by Marco Reus (@marcinho11)

Считаният за един от най-големите таланти на немския футбол пропусна световното първенство в Бразилия през 2014 г. и европейското първенство във Франция две години по-късно заради контузии.

Окончателният състав на Германия ще бъде оповестен на 19 май, като е много е вероятно в сметките на Йоахим Льоф да попаднат Томас Мюлер и Матс Хумелс.

На предстоящото европейско първенство Германия ще играе в група "F" заедно с отборите на Португалия, Франция и Унгария.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унгария удължи до есента извънредното положение
Унгария удължи до есента извънредното положение
Локомотив Пд показа новите екипи
Локомотив Пд показа новите екипи