НОВИНИ

Марсилия и Брайтън не се победиха в шоу с 4 гола на "Стад Велодром", Уест Хям срази Фрайбург

В друг от интересните ранни двубои Аталанта победи с 2:1 като гост състава на Спортинг Лисабон

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:41, 05.10.2023
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
марсилия брайтън победиха шоу гола стад велодром уест хям срази фрайбург
Слушай новината

Отборите на Марсилия и Брайтън не се победиха и завършиха наравно 2:2 в среща от втория кръг на груповата фаза на турнира Лига Европа, играна на "Стад Велодром" в южна Франция.

Равенството остави новия треньор на "фокейците" Дженаро Гатузо без победа и във втория му мач начело на тима, а по-неприятно за марсилци е, че те не познават вкуса на успеха вече повече от месец.

Тази негативна тенденция можеше да бъде променена тази вечер, тъй като на свой терен французите започнаха двубоя по-силно и реализираха два бързи гола чрез Шансел Мбемба в 19-ата минута и Жордан Верету само една по-късно.

Гостите от Брайтън все пак реагираха след почивката и първо в 54-ата минута Паскал Грос намали техния пасив, а малко преди края на редовното време на срещата Жоао Педро беше точен от дузпа, за да оформи крайното 2:2.

По същото време в другия двубой от тази група "В" АЕК Атина и Аякс също завършиха наравно - 1:1 и така начело в класирането остана гръцкият тим с актив от 4 точки, следван от Марсилия и Аякс с по 2, докато засега "чайките" са на дъното със само един пункт.

Междувременно в мач от група "А" Уест Хям постигна втората си поредна победа, надигравайки с 2:1 като гост немския Фрайбург.

Лукас Пакета даде аванс на "чуковете" още в 8-ата минута, но в самото начало на втората част домакините възстановиха паритета след попадение на Роланд Салаи.

Футболистите на Дейвид Мойс обаче отново намериха верния път успеха, а той дойде благодарение на Наеф Агер, който донесе трите точки на своя тим с гол от корнер в 66-ата минута, възползвайки се от центриране на Джеймс Уорд Праус.

В другата среща от тази група абсолютният сръбски дебютант в евротурнирите Бачка Топола не се даде на гръцкия гранд Олимпиакос и стигна до равенство 2:2 у дома. Така, след първите два кръга Уест Хям е лидер в подреждането с 6 точки, следван от Фрайбург с 3, а Бачка Топола и Олимпиакос са на последните две места с по един пункт.

Един от най-интересните двубои за вечерта пък беше в Лисабон, където, за съжаление на местните фенове, Спортинг допусна поражение с 1:2 от италианския Аталанта. Джорджо Скалвини и Матео Руджери бяха точни за "бергамаските" преди почивката, а в 76-ата минута Виктор Гьокареш върна едно попадение за домакините.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След катастрофата между училищен автобус и мотор - екип психолози ще работи с децата
След катастрофата между училищен автобус и мотор - екип психолози ще работи с децата
Станимир Терзиев премина през квалификациите на турнира по бадминтон в София
Станимир Терзиев премина през квалификациите на турнира по бадминтон в София