НОВИНИ

Мартин Димитров за бюджета: Демагогията на ГЕРБ е изумителна

bnt avatar logo
от БНТ
08:12, 01.12.2023
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Въпреки, че към всеки бюджет имам забележки, те се поставят в самата процедура и част от въпросите се решават. Но демагогията на ГЕРБ е изумителна - казват, че много ги притеснява дефицита и дълга. Вчера, когато гледахме данъчните закони, те предлагат към 1 млрд. лева допълнителни разходи под различна форма - това коментира в студиото на "Денят започва" Мартин Димитров, депутат от ПГ на ПП-ДБ.

"Не може едновременно да се предлагат огромни допълнителни разходи и да се ходи по медиите и да казват - ние много се притесняваме какъв е дефицита и дълга в България. Не е ясно дали дефицитът ще бъде достигнат", поясни Димитров.

По думите му, България беше в тежко положение по време на служебния кабинет.

"Ние успяхме да стабилизираме публичните финанси. Очаквам данните за ноември за бюджетния дефицит и те да бъдат много добри, от страна на финансовото министерство, вероятно още днес или утре. Мерките са взети и публичните финанси са под контрол", допълни той.

Мартин Димитров каза още, че ако това правителство продължи да работи и мерките, които са взети за изсветляване на икономиката, за икономически растеж, за развитие, за капиталови разходи се случат, то тогава няма притеснения. Той изрази само притеснение, ако има служебен кабинет и какво ще последва от това.

По думите му, има спад и влошаване на нивото на разговорите в парламента и това е защото хората разбраха, че Костадинов съучаства, с негласуването вчера на неговата парламентарна група, в избирането на подуправител на НЗОК, предложен от ГЕРБ. Това е схема, предварително уговорена и това прави лошо впечатление на българските граждани, каза още Мартин Димитров и добави:

"Смятаме, че всички кандидати трябва да минат една оценка за тяхното качество. И нашата оценка за този конкретен кандидат на ГЕРБ не е благоприятна. Стараем се да избираме хора, които да си вършат работата както трябва. За тази кандидатура има много възражения, които бяха представени от здравната сфера."

Вижте целия разговор във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън и съпругата му запалиха светлините на коледното дърво
Байдън и съпругата му запалиха светлините на коледното дърво
Недоволство в Дупница заради изграждане на фотоволтаичен парк
Недоволство в Дупница заради изграждане на фотоволтаичен парк