НОВИНИ

Мартин Стоев: Подготовката мина нормално, но ни преследва някакъв малшанс

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:31, 04.09.2022
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор по волейбол за мъже под 20 години Мартин Стоев говори за сайта на волейболната федерация броени часове преди заминаването на отбора за Балканиадата в Тирана, Албания.

Младите "лъвчета" заминава за албанската столица тази вечер, където ще бъдат в една група с отборите на Сърбия и Северна Македония, а в първия си двубой се изправят срещу северномакедонците на 6 септември (вторник) от 18.30 часа българско време.

Преди заминаването Мартин Стоев разкри, че отборът е преследван от сериозен малшанс, свързан с контузии на част от волейболистите.

"Подготовката мина нормално, но ни преследва някакъв малшанс. Сполетяха ни поредица от здравословни проблеми, които се отразиха при формирането на състава., Поради контузии отпаднаха играчи, които можеше да пътуват в групата от 14 състезатели. Разпределителят Симеон Николов получи отлепване на сухожилие, централният блокировач Преслав Петков счупи пръст на първата тренировка, а другият централен Виктор Бодуров разкъса връзка на крака. Пътуваме с три либера, като единият ще го използвам за полеви играч. Ще използваме Балканиадата като един вид контролни срещи. Участват по-малко отбори, но традиционно Сърбия има много добра школа, а и напоследък Турция набира все повече скорост. Не сме срещали сърбите от две години, така че ще бъде много интересно да ги видим и да премерим сили преди Евроволей", разкри Мартин Стоев.

Селекционерът сподели още, че след края на Балканиадата България U20 заминава директно за Италия за участие на Европейското първенство, като преди старта на шампионата "лъвчетата" ще изиграят две контроли срещу Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България не успя и срещу Черна гора на Евробаскет 2022
България не успя и срещу Черна гора на Евробаскет 2022
Премиерът Донев ще се срещне с Димитър Ковачевски в понеделник
Премиерът Донев ще се срещне с Димитър Ковачевски в понеделник