НОВИНИ

Мартина Атанасова и Александра Георгиева се разминаха с квоти в първия ден на олимпийската квалификация по таекуондо в Елин Пелин

мартина атанасова александра георгиева разминаха квоти първия ден олимпийската квалификация таекуондо елин пелин
Снимка: БФ Таекуондо
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:34, 09.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Oлимпийската квалификация по таекуондо в Зона Европа за Игрите в Париж 2023 беше официално открита днес в Елин Пелин на специална церемония в присъствието на председателя на БФ Таекундо и първи вицепрезидент Европейския таекуондо съюз Слави Бинев, кмета на града Ивайло Симеонов. Сред специалните гости на събитието бяха още олимпийската шампионка по гребане Здравка Йорданова, олимпийският шампион по таекуондо Михалис Моручос, доайенът на бойните спортове в България ген. Чавдар Чернев, както и много други.

За съжаление, първият ден на състезанието завърши с неуспех за българските представители, тъй като Мартина Атанасова (57 кг) и Александра Георгиева (49 кг) не успяха да се преборят за квоти за олимпийските игри през това лято.

При 57-килограмовите Атанасова започна с успех над португалката Йоана Куня (Португалия) с 2:0 рунда, а във втория кръг нашето момиче надигра и поставената под №2 в основната схема Патриция Адамкевич от Полша. В спор за място на полуфиналите обаче успешната серия на българката беше спряна след загуба с 0:2 от чехкинята Доминика Хронова.

В категория до 49 кг пък Александра Георгиева потегли с убедителна победа срещу Тереса Кастийо от Дания, а във втората си схватка трябваше да премери сили с израелката Абишаг Семберг. Родната представителка спечели първия рунд, загуби втория, а в хода на решителния трето получи контузия и в крайна сметка в самия край допусна нейната съперничка да стигне до две точки, които изпратиха Семберг напред.

Утре олимпийската квалификация у нас продължава с българското участие при мъжете - в категория до 68 кг ще се състезава Митко Джорджев, а в категория до 58 кг - Християн Георгиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са с предизвестен край, това е театър, смята Ивайло Вълчев
Преговорите между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС са с предизвестен край, това е театър, смята Ивайло Вълчев
Българската армия се въоръжава с дронове
Българската армия се въоръжава с дронове