НОВИНИ

Масов бой в училище: Шестокласници се сбиха по време на междучасие във Варна

Всички деца, участвали в сбиването, имат забележка и с тях ще работи психолог

bnt avatar logo
от БНТ
22:21, 12.01.2024
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
Слушай новината

Бой в училище. Шестокласници от варненското училище "Христо Ботев" са се сбили в класната стая по време на едно от междучасията. Размяната на шамари е заснета от друго дете.

Инцидентът е от 4 декември. На видеото ясно се вижда как едно от момчетата удря по главата своя съученичка и тя пада върху един от чиновете. Намесват се и други деца. За секунди сбиването прераства в масов бой.

"Дъщеря ми не ми сподели за случката. В класа са разделени на групи. Една малка група момиченца биват нападани от момчетата, подстрекавани от едно друго момиче. Това е, което ми се разказва. Предизвикват се взаимно", заяви Антоанета Гълъбова, майка на битото момиче.

От училището обясниха, че в тази паралелка има трудно общуване между децата и веднага след инцидента са взети мерки.

"Реагира се на същия ден. Взеха се децата, с психолог и педагогически съветник, разговаряно е с тях. След това класният ръководител с писма уведоми родителите на тези ученици за среща с директора, обсъдиха се проблематиките във взаимоотношенията", допълни Ирина Добрева, училищен психолог.

Битото момиче има само синина на крака, но емоционалната и психическата травма ще останат. А майка ѝ недоумява защо педагозите не могат да се справят с агресията в училището.

"Тези неща не се случват за първи път, тези агресии между децата. Децата ми са трета година в това училище и се работи от самото начало с всички деца с психолози, но ефектът е нулев", коментира Антоанета Гълъбова, майка на битото момиче.

"За тази цел са взети всички необходими мерки по Наредбата за приобщаващо образование и по механизма за противодействие на тормоза и насилието в училище. Оттам нататък не по-малка е ролята на родителя вкъщи, който да вземе отношение", каза още Ирина Добрева, училищен психолог.

Всички деца, участвали в сбиването, имат забележка и с тях ще работи психолог. Варненската районна прокуратура се е самосезирала по случая и е разпоредена проверка.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христина Пенева е №1 в скоковете на батут за 2023-а година
Христина Пенева е №1 в скоковете на батут за 2023-а година
Раздадоха Академичните Оскари
Раздадоха Академичните Оскари