НОВИНИ

Матей Казийски и Тренто детронираха Сада Крузейро и ще играят финал на Светвното клубно първенство

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:19, 11.12.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
матей казийски тренто детронираха сада крузейро играят финал светвното клубно първенство
Слушай новината

Българският волейболист Матей Казийски и неговият клубен Тренто се класираха за финала на световното клубно първенство, след като на полуфиналите отстраниха действащия шампион - бразилския Сада Крузейро след успех с 3:0 (25:13, 25:22, 25:17).

Италианският тим изцяло доминираше в срещата, като в първия гейм Казийски и компания рано-рано отвориха сериозна разлика в резултата и закономерно затвориха частта след 25:13.

Вторият гейм бе единственият, в който на практика имаше някаква интрига, след като играчите на Сада Крузейро съумяха да стигнат до 17:17, но впоследствие Тренто наложи волята си и след 25:22 в своя полза поведе с 2:0 гейма.

В третата част бразилците бяха равностойни до десетата точка, но след това отново италианците взеха нещата в свои ръце и след 25:17 в своя полза си осигуриха първо класиране на финал в турнира от 2018 година насам.

Капитанът на Тренто Матей Казийски се отчете с 9 точки за успеха, а най-резултатен стана неговият съотборник Алесандро Микиелето, който наниза 16.

В спора за трофея Казийски и компания ще се изправят срещу добър познайник в лицето на Перуджа, който също надигра с 3:0 (25:19, 25:19, 25:17) бразилския Минас, за да оформи изцяло италианския финал в турнира.

В исторически план Тренто е най-успешният отбор в турнира със своите пет титли и три бронзови медала, като съставът никога не е губил финал на клубния Мондиал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радомир Чолаков: Не знам какво пише в папката на Габровски, но ще ни изненада приятно
Радомир Чолаков: Не знам какво пише в папката на Габровски, но ще ни изненада приятно
Принц Уилям към националния отбор: Гордеем се с вас
Принц Уилям към националния отбор: Гордеем се с вас