НОВИНИ

Мая Манолова: Българите гласувахме огромното си доверие и надежда на тези управляващи и те проиграха точно това

bnt avatar logo
от БНТ
08:22, 27.06.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Провалът на правителството на Кирил Петков се състои в това, че не изгониха мутрите, не пресякоха схемите на ГЕРБ, приватизираха ги и ги надградиха, и на този фон забравиха за проблемите на обикновените хора, това заяви в "Денят започва" лидерът на партия "Изправи се, България" Мая Манолова.

Хората от площадите поискаха свободна демокрация, докато правителството на Кирил Петков ни предложи е политически феодализъм. Във феодалните министерства на отделните партии необезпокоявано се ширеше корупцията и вирееха мутри-брокери, както те се нарекоха едни други, очерта Манолова.

"Погледнете какво се случи в енергетиката - вкараха посредници в сделките с природен газ. Само за месец май любимият посредник на властта направи 110 млн. лева печалба, което ощетява българските граждани", посочи тя и допълни, че в земеделието също има факти за скандални политики, същото се отнася и за сделките с оръжие.

Българите гласувахме огромното си доверие и надежда на тези управляващи и те проиграха точно това. "Те проиграха енергията, идеите и очакванията на хората", категорична е тя.

Манолова подчерта, че не вижда общ път между "Изправи се, България" и "Продължаваме промяната". "Няма как хора, за които битката с корупцията е просто телевизионна пропаганда, а лицемерието и лъжите към българския народ са ежедневна практика, да бъдат наши партньори".

Според нея промените в КПКОНПИ, които са предложени, не са нищо друго освен парламентът да избира разследващите инспектори, т.е. самите депутати ще си изберат разследващите. "Ако приемем, че Борисов си има Гешев, то бившите управляващи - четворната коалиция, ще си имат Гешев-2 в КОНПИ или Бойко Рашков, както искате го назовете".

Категорична е, че истинското решение е съдебна реформа, от което управляващите отстъпиха.

Кадрите на Борисов се подмениха с кадрите на Нинова и ощетени от всичко това са българските граждани, допълни Манолова. Определи като голям проблем липсата на каквато и да е политика по доходите.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров и Виктория Томова започват тази вечер на Уимбълдън
Григор Димитров и Виктория Томова започват тази вечер на Уимбълдън
Синдикат "Огнеборец" настоява за увеличение на щата и възнагражденията
Синдикат "Огнеборец" настоява за увеличение на щата и възнагражденията