НОВИНИ

Мая Манолова: До дни обявяваме нов социален проект, със Стефан Янев работим в една посока

bnt avatar logo
от БНТ
10:01, 20.03.2022
22182
Чете се за: 03:20 мин.
У нас
Слушай новината

Мая Манолова заяви в "Денят започва с Георги Любенов", че до дни ще бъде обявен нов социален проект. А на въпрос дали бившият военен министър - Стефан Янев ще бъде водач на новата платформа - отговори, че с него работят добре в една посока

"Със Стефан Янев и с неговия екип сме в добра комуникация. Ние го подкрепихме и сега, когато беше отстранен от поста военен министър. Подкрепяли сме го и като служебен премиер, но социалната алтернатива, ще има други лица. Естествено ние ще си сътрудничим, ще работим заедно, защото гледаме в една посока." - каза Манолова

Тя разкритикува акцията с арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, защото според това ще навреди на борбата срещу "модела Борисов".

"Резултатите от трите ареста в четвъртък вечерта са на път да занулят три години битка срещу "модела Борисов" и да попарят надеждите, очакванията, енергията на десетки хиляди хора от площадите на България", заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Мая Манолова.

По думите ѝ резултатите от тези арести започват на практика реанимация на ГЕРБ, тъй като са им дали възможност да минат в контранастъпление и реално да се върнат обратно в политическата игра.

"От всичко това, което се разигра, се видя, че на Борисов адвокат не му трябва при Гешев - главен прокурор", отбеляза Манолова.

С тези действия управляващите са загубили и информационната война, като не са съобщили на обществото какви са обвиненията, за какви престъпления има съмнения, някакви факти и нови доказателства, като доклада на АДФИ, който показва, че има щета в бюджета за над 500 млн. лв.

"Ако в следващите дни цялото това искане и за задържане, и за привличане като обвиняем не бъде подплатено със сериозни доказателства, това ще постави под съмнение и действията сега на МВР и на правителството, и изобщо тяхната способност ефективно да се борят с корупцията", заяви Манолова.

Тя посочи като възможност за доказателства проверките за язовирите, автомагистралите и договорите и плащанията там.

Според Мая Манолова по темата "съдебна реформа" това мнозинство практически не е направило нищо. Още не е минал през зала законът за спецсъдилищата, няма го закона за КПОНПИ, нищо не се прави и за смяна на членовете на инспектората на ВСС.

"Моят голям упрек 100 дни след старта на това управление е, че те абсолютно неоснователно забавиха темпото за осъществяване на съдебната реформа", категорична беше Мая Манолова.

Целия разговор вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: В наш интерес е да помогнем с оръжия на Украйна, но за това трябва широк консенсус
Христо Иванов: В наш интерес е да помогнем с оръжия на Украйна, но за това трябва широк консенсус
ЕК облекчи ограниченията за търговия със свинско месо в почти цяла България
ЕК облекчи ограниченията за търговия със свинско месо в почти цяла България