НОВИНИ

Мая Манолова: Регистрирахме се за изборите самостоятелно, защото на хората им писна от безпринципни коалиции

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 16.08.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Политика
Слушай новината

Регистрирахме партията си за участие в изборите самостоятелно, защото на хората им писна от безпринципни коалиции, от сдружаване за власт и пари. "Изправи се България" е организация, която от първия момент стои зад граждански каузи, подкрепя различни инициативни комитети, хора из страната. Ще разчитаме на подкрепата на активисти и на различни граждански организации, които във времето са водили своите битки и сега са готови да влязат в парламента, за да ги продължат. Това каза в студиото на "Денят започва" лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова.

Според нея българските граждани се нуждаят от истинска социална алтернатива и от лява партия, която да се погрижи за хората в условия на тежки кризи.

Манолова коментира приоритетите, които залагат в политиките си като лява партия: "Най-важно е повишаване на доходите на българските граждани, голяма трудова реформа сме обявили. Също така драстично увеличение на минималната работна заплата, която трябва да се сравнява с издръжката живот. Целта е издръжката на живота, която е 1200 лв., да стане минимална работна заплата".

"Ние като политическа партия имаме една червена линия, която поставяме, а именно линията на бедност. Не трябва да има работещи хора, пенсионери, хора с увреждания, които да живеят с доходи под линията на бедност", заяви тя

Манолова каза, че от "Изправи се България" имат ясна позиция как да се реши казуса с "Газпром".

"Ние от "Изправи се България" призоваваме служебното правителство да започне разговори с "Газпром", но да постави три условия. Първото е категоричен отказ на "Газпром" да предявява претенции за неустойки. Второ – доставките, които няма да може да направим до края на тази година, когато изтича договорът с "Газпром", да бъдат разсрочени за зимните месеци. Трето – преговаряне на цената с "Газпром", включително и начинът, по който се образува тя", добави тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Демократична България" се регистрира самостоятелно за изборите
"Демократична България" се регистрира самостоятелно за изборите
Световният шампион по шахмат Гари Каспаров в специално интервю за БНТ
Световният шампион по шахмат Гари Каспаров в специално интервю за БНТ