НОВИНИ

Мексико надви Япония в мача за бронза

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:50, 06.08.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
мексико надви япония мача бронза
Слушай новината

Отборът на Мексико спечели бронзовите медали от олимпийския турнир по футбол, след като надигра отборът на Япония с 3:1 в малкия финал на надпреварата.

Така "ацтеките" стигнаха до своето второ олимпийско отличие в историята на футболните турнири за мъже след златото, спечелено в Лондон преди 9 години.

Домакините пък останаха единствено с бронза си от 1968 година, когато по ирония на съдбата в спора за 3-то място, надиграват тогавашния домакин Мексико с 2:0.

53 години по-късно обаче ролите бяха разменени и този път радостта беше за северноамериканците, които си върнаха за поражението с 1:2 от "самураите" в груповата фаза на турнира.

Себастиан Кородоба даде аванс на Мексико в 13-ата минута, след като реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Алексис Вега.

Девет минути по-късно голмайсторът Кордоба влезе в ролята на асистент, доставяйки чудесно центриране от ъглов удар за Йоан Васкес, който с глава удвои преднината на "ацтеките".

В 58-ата минута отново Кордоба асистира на Алексис Вега, който направи преднината на мексиканците класическа.

До края Япония успя да стигне до почетно попадение чрез Каору Митома, който оформи крайното 1:3 в 78-ата минута на срещата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наталия Гаврилица е новият премиер на Молдова
Наталия Гаврилица е новият премиер на Молдова
Министър Кацаров: До 10 дни ще навлезем в "оранжевата зона" на Ковид
Министър Кацаров: До 10 дни ще навлезем в "оранжевата зона" на Ковид