НОВИНИ

Мерелин Николова: За да постигнеш това, което искаш, трябва да правиш много компромиси

мерелин николова
bnt avatar logo
от БНТ
12:25, 24.08.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Ще дадем всичко от нас и се надяваме да направим едно добро класиране. Това заяви пред БТА Мерелин Николова, която е част от женския ни национален отбор по волейбол. Българките постигнаха четвърта победа в група В на провеждащото се в момента европейско първенство в Италия, като единствената ни загуба до момента е от домакините.

Николова попада в националния отбор за пръв път през 2016 година, когато тимът завоюва бронзови медали на Балканиада за момичета до 14 години. Година по-късно, отново на родна земя, печели бронзовите медали на европейско първенство, на което тя е обявена за най-добър диагонал на турнира.

"Да се състезаваш срещу отбори и играчи, които са ти идоли и най-вече да усетиш тръпката от играта от първия до последния съдийски сигнал е неописуемо! Много съм радостна от това, че треньорът ми гласува доверие и ми даваше шансове да започвам сред основната шестица. Естествено, пред мен бе и не леката задача да опровергая очакванията му", заяви младата волейболистка.

Мерелин Николова коментира и представянето ни на Евроволей 2023.

"Започнахме срещите в Монца, Италия, където спечелихме два от три мача с 3:1 срещу Хърватия и 3:1 отново в наша полза срещу Босна и Херцеговина, но отстъпихме на домакините от Италия с 3:0. Успяхме да надделеем над отбора на Швейцария с 3:1 гейма в Торино, което ни класира на осминафиналите срещу третия тим от група D Словакия. Ще дадем всичко от нас и се надяваме да направим едно добро класиране", каза волейболистката.

Националките ни отново сменят дестинацията за двубоите от европейското първенство. Момичетата на Лоренцо Мичели потеглят към Флоренция - града, в който ще се проведат половината от осминафиналните и четвъртфиналните сблъсъци на надпреварата. На осминафиналите България среща Словакия.

"За да постигнеш това, което искаш, се налага да правиш някои компромиси. Много пъти ми се е налагало да отсъствам от училище, пропускала съм доста събития, рождени дни на близки и какво ли още не поради мачове с клубния отбор в някой друг град или с националния отбор в определена държава. Честно казано дори не си спомням от кога не съм била вкъщи на рождения си ден, дори тази година го празнувах във Франция на контроли с националния отбор преди заминаването ни за мачовете от Лигата на нациите", споделя за трудностите и лишенията Николова.

Двубоите приема "Паладзо Уани" в столицата на Тоскана. Българските националки завършиха на втора позиция в група В, с 11 точки (4 победи, 1 загуба). Съперникът ни Словакия пък е трети в група D, с 9 точки (3 победи, 2 загуби).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради нарушено уплътнение: В Девня е имало изтичане на амонизиран разсол, няма щети и пострадали
Заради нарушено уплътнение: В Девня е имало изтичане на амонизиран разсол, няма щети и пострадали
Българските пожарникари в Гърция: Ситуацията е изключително напрегната
Българските пожарникари в Гърция: Ситуацията е изключително напрегната