НОВИНИ

Местната власт и бизнеса обсъдиха мерките за летния сезон по Черноморието

bnt avatar logo
от БНТ
16:04, 05.05.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Хотелиери, ресторантьори, превозвачи, туроператори и собственици на атракции в община Царево се събраха на среща с местната власт в морския град, за да бъдат обсъдени мерки за справяне с трудностите на очаквания летен сезон в условия на криза.

Дни преди началото на лятото, в Царево само на улицата край морската гара се усеща раздвижване и подготовка за летения Хотелиери, ресторантьори и кметът на община Царево обсъждаха повече от два часа ситуацията и споделиха, че неясните мерки срещу заразата са основната трудност.

Предложенията за спасителни мерки започнаха от слагане на КПП с термометър в началото на града и стигнаха до организиране на цели затворени със заведения улици в Царево и прилежащите курортни образувания, на които масите да са на два метра и половина.

Георги Лапчев, кмет на Царево: Аз вярвам, че трябва да са на пет метра, Царево има тази възможност, може да бъдат на пет метра, могат да бъда и на повече от пет и тогава ще има един комфорт, който никой не е изпитвал - да си наистина сам на брега на морето.

Отменените резервации са малко, а собственици, които са отказали да отворят обектите си няма, стана ясно на срещата.

Автор: Веселин Григоров



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разширяват обхвата на еднократната помощ от 375 лв.
Разширяват обхвата на еднократната помощ от 375 лв.
Военнослужещи унищожиха невзривен боеприпас, открит в Русе
Военнослужещи унищожиха невзривен боеприпас, открит в Русе