НОВИНИ

Микел Артета и Габриел Жезус вярват в спечелването на титлата

Микел Артета
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:08, 22.04.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Арсенал Микел Артета продължава да вярва, че "артилеристите" са способни да спечелят титлата във Висшата лига.

Столичани откриха 32-рия кръг на Висшата лига с домакинско равенство 3:3 с последния в класирането Саутхемптън.

„Разбира се, че не сме доволни от резултата. Отново усложнихме ситуацията, в която се намираме, но тези грешки са част от играта. Въпреки това, обичам отбора си повече от всякога заради начина, по който реагираха на случващото се. Създадохме достатъчно положения, но не ги реализирахме, което е разочароващо. Все пак реакцията на нашия млад отбор беше невероятна, беше приятно да гледам как създаваме положения и показваме характер. Ние губим, а те повече от всеки друг искат да спечелят“, каза Артета пред BBC.

Неговият възпитаник Габриел Жезус твърди, че той и съотборниците му ще забравят за тежките моменти, за да се фокусират върху предстоящите мачове.

„В момента се случват много неща. Не искаме да говорим за негативното, защото сме много позитивни, това, което правим този сезон, е невероятно. Сега е труден момент. Време е да се държим заедно. Имаме още много да свършим този сезон, още не е приключил, все още имаме аванс от пет точки. Манчестър Сити има два мача по-малко, но ако искаме да сме шампиони, трябва да отидем там, за да победим, това е всичко. Ние сме най-младият отбор в лигата, но не търсим оправдания. Понякога постъпваме правилно, а понякога грешим, всеки може да сгреши, затова е толкова важно да се държим заедно“, заяви бразилецът.

Равенството със "светците" все пак донесе поводи за радост в "червената" част на Лондон. За първи път от 2016 г. Арсенал ще завърши пред градския си опонент Тотнъм в класирането. Феновете на Арсенал наричат деня, в който завършват пред Тотнъм в класирането Деня на Свети Тотерингам. Последният случай, в който феновете на "топчиите" празнуваха този ден, бе в последния мач на Микел Арета като футболист на Арсенал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осем души пострадаха при две стрелби във Вашинтгон
Осем души пострадаха при две стрелби във Вашинтгон
БНТ засади нова гора в Ловния парк в София (СНИМКИ/ВИДЕО)
БНТ засади нова гора в Ловния парк в София (СНИМКИ/ВИДЕО)