НОВИНИ

Милан разгроми Каляри и прекъсна сушата си в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:42, 12.05.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
милан разгроми каляри прекъсна сушата серия
Слушай новината

Милан прекъсна серията си от четири поредни двубоя без успех в италианското първенство, след като в среща от 36-ия кръг победи с категоричното 5:1 у дома състава на Каляри.

За "росонерите" този успех почти сигурно им гарантира, че те ще завършат сезона на второто място в първенството, тъй като имат аванс от 7 точки пред третия Болоня и 8 пред четвъртия Ювентус, който обаче има и мач по-малко.

Междувременно Каляри остава замесен в битката за оцеляване, като два кръга преди края футболистите на Клаудио Раниери заемат 15-а позиция в класирането, на три пункта над зоната на изпадащите.

В съботната вечер обаче отборът от остров Сардиня понесе тежко поражение на "Сан Сиро", където домакините излязоха напред в 35-ата минута чрез Исмаил Бенасер.

Малко преди да изтече първият час игра Кристиан Пулишич удвои преднината на Милан, но в 63-ата минута Нахитан Нандес върна надеждите на "червено-сините", възползвайки се от хубаво подаване на Габриеле Дзапа.

За съжаление на гостите това се оказа и последният положителен момент за тях в двубоя, защото в 74-ата минута Тижани Райндерс възстанови аванса от два гола на Милан с красиво изпълнение от дистанция.

До края на срещата попадения реализираха още Рафаел Леао и за втори път в мача Кристиан Пулишич, с което бе оформен и крайният резултат 5:1 в полза на тима на Стефано Пиоли.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Северно сияние озари небето над Великобритания, Германия, Ирландия
Северно сияние озари небето над Великобритания, Германия, Ирландия
Мащабен уличен ремонт започва в Благоевград
Мащабен уличен ремонт започва в Благоевград