НОВИНИ

Милан с безценен успех при визитата си на Каляри

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:05, 20.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
милан безценен успех визитата каляри
Слушай новината

Отборът на Милан записа поредна важна победа в битката за титлата в Серия "А", след като късно снощи спечели с минималното 1:0 визитата си на Каляри в среща от 30-ия кръг.

Единственото попадение в срещата реализира Исамаел Бенасер след един час игра, разписвайки с прецизен удар от въздуха след подаване на Оливие Жиру.

Малко преди края на редовното време пък Давиде Калабрия можеше да подпечата трите точки за "росонерите", но ударът му от близка дистанция бе отразен от стража на домакините Алесио Краньо, а след това бранител на домакините изби топката току пред Жиру да я прати във вратата за 2:0.

След последния съдийски сигнал пък на терена възникна сериозен спор между двата лагера, а както по-късно се разбра причината е била расистки обиди от страна на феновете на домакините към двама футболисти на Милан - Майк Менян и Фикайо Томори.

С успеха момчетата на Стефано Пиоли събраха 66 точки на върха в подреждането с три аванс пред втория Наполи. На шест точки, но и с мач по-малко е състава на Интер, който допусна поредната си грешна стъпка вчера, завършвайки 1:1 у дома срещу Фиорентина.

Каляри от своя страна продължава битката си за оцеляване, като отборът от остров Сардиня заема 17-та позиция с актив от 25 пункта. Три по-малко има намиращият се в зоната на изпадащите Венеция, но "крилатите лъвове" имат изиграни два двубоя по-малко.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коке донесе минималната победата на Атлетико (Мадрид) срещу Райо Валекано
Коке донесе минималната победата на Атлетико (Мадрид) срещу Райо Валекано
Мика Зайкова прогнозира инфлация от 25%-30%
Мика Зайкова прогнозира инфлация от 25%-30%