НОВИНИ

Милан с лесна победа в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:14, 18.09.2020
Чете се за: 01:30 мин.
Футбол

Италианският гранд се справи без особени трудности при гостуването си на Шамрок Роувърс, но истинското шоу беше в Сърбия, където Бачка Топола и ФКСБ завършиха при 6:6.

"Росонерите" очаквано преминаха първото стъпало без затруднения като двата гола отбелязаха звездите на отбора, Златан Ибрахимович и Хакан Чалханоглу.

Шведът откри в 23-та минута след хитър пас на Чалханоглу, а турчинът на свой ред се разписа в 67-та минута след премерен удар от границата на наказателното поле.

Така грандът от Милано започна успешно своя поход в надпреварата, в която е считан за един от основните фаворити за вдигането на трофея. В следващия кръг Златан Ибрахимович и компания ще приемат норвежкия ФК Будьо/Глимт, а срещата е следващия четвъртък.

Най-драматичния двубой от изминалата вечер обаче беше на градския стадион в Сента, Сърбия, където Бачка Топола и ФКСБ си отбелязаха 12 попадения, а в край на сметка дузпите решиха кой да продължи към следващия етап на Лига Европа.

Сърбите поведоха с два бързи гола в 11-та и 14-та минута, но ФКСБ върнаха едно попадение в 25-та. Малко преди края на полувремето домакините понесоха сериозен удар, след като Даян Поневич бе изгонен за втори жълт картон.

В началото на второто полувреме румънците изравниха в 50-та минута, но само една по-късно Бачка Топола излезе отново напред. В 63-та минута отново паритета бе възстановен, след гол на Ман от дузпа.

В добавеното време имаше нова драма. Балаж си отбеляза автогол в третата минута на добавеното време и точно когато румънците вече се виждаха победители Томанович изравни за 4:4.

В продълженията Бачка Топола останаха само с 9 човека, след като и резервата Силаджи видя червения цвят на картона. С двама човека повече ФКСБ закономерно стигна до гол в 105-та минута отново чрез Ман, който оформи своя хеттрик.

Отново обаче радостта за гостите не трая дълго след като в ответната атака Тумбасевич се разписа за 5:5.

Румънците отново се доближиха до успеха след попадение на Петре в 108-та минута, но сърбите отново проявиха непримиримост и макар и с двама човека по-малко вкараха за 6:6 чрез Томанович три минути преди края.

При дузпите единствено Баняц от Бачка Топола сгреши и така след наистина запомнящ се двубой ФКСБ се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа, където ги очаква домакинство на Слован Либерец.

В други мачове от снощи Ангел Лясков игра 90 минути за своя Олимпик (Любляна) при загубата на словенците след продължения от Зрински Мостар с 2:3 като домакин.

Друг българин в турнира, Кристиан Димитров, остана резерва за своя Хайдук (Сплит) при минималния успех на хърватите като гост на македонския Ренова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерт по химически оръжия: "Новичок" може да нанесе поражения чрез поглъщане, при допир и чрез дихателните органи
Експерт по химически оръжия: "Новичок" може да нанесе поражения чрез поглъщане, при допир и чрез дихателните органи
Борисов ще участва в 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН
Борисов ще участва в 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН