НОВИНИ

Милан се подхлъзна като гост срещу послендия в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:36, 19.02.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
милан подхлъзна гост послендия серия
Слушай новината

Водачът в италианската Серия "А" Милан допусна грешка стъпка в борбата за титлата, след като завърши 2:2 като гост на последния в подреждането Салернитана.

Двубоят започна по мечтан начин за "росонерите", които поведоха още в 5-ата минута чрез Жуниор Месиас, който беше изведен в отлична позиция от Тео Ернандес.

Гостите бяха много близо до това да удвоят аванса си в 17-ата минута, когато Бенасер стреля опасно от пряк свободен удар, но вратарят на Салернитана Луижи Сепе се справи.

Така се стигна до 28-ата минута, когато от нищото домакините стигнаха до изравнителен гол. При една тяхна контраатака топката бе центрирана в наказателното поле на Милан, а там стражът Майк Менян допусна да бъде изпреварен от противников футболист, който отклони към Федерико Бонацоли, а той от своя страна с акробатичен ножичен удар възстанови паритета в срещата.

Малко след средата на второто полувреме Салернитана стигна и до пълния обрат чрез Милан Джурич, който засече с глава центриране на Паскуале Мазоки.

Радостта на домакините обаче не трая дълго, тъй като скоро след това Анте Ребич беше точен за 2:2 след удар от дистанция.

По този начин Милан пропусна възможността да се откъсне на четири точки пред градския съперник Интер на върха в подреждането, макар и "нерадзурите" да са с два мача по-малко. Салернитана пък остава твърдо на дъното в класирането с 14 пункта или седем по-малко от 17-ия към момента Специя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реал Мадрид категорично надигра предпоследния Алавес
Реал Мадрид категорично надигра предпоследния Алавес
Тотнъм записа дубъл над шампионите с победа в продължението
Тотнъм записа дубъл над шампионите с победа в продължението