НОВИНИ

Милуоки поведе във финала на Източната конфернция

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:23, 28.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
милуоки поведе финала източната конфернция
Слушай новината

Отборът на Милуоки Бъкс надигра със 113:102 като гост състава на Атланта Хоукс и по този начин поведе с 2-1 успеха в серията, която трябва да определи шампиона в Източната конференция на НБА.

Големият герой за победата беше Крис Мидълтън, който наниза 38 точки и добави 11 борби и 7 асистенции. 20 от неговите точки дойдоха в решителната четвърт, когато всъщност "елените" изковаха своя успех.

До тогава те бяха догонващи през почти целия мач, като в един момент пасивът им достигна цели 15 точки. След 88:95 обаче Мидълтън и компания осъществиха страхотен обрат, за да вземат втора поредна победа в серията.

Янис Адетокумбо също беше много полезен за победителите, оформяйки "дабъл-дабъл" след 33 точки и 11 борби.

Трей Йънг отново бе на познатото високо ниво, отбелязвайки 35 точки, но дори това не помогна на Хоукс. В последните минути гардът имаше и лек проблем с глезена си, след като стъпи върху крака на един от съдиите, което не му позволи да даде 100% от себе си в последните минути.

Серията продължава с още един мач в Атланта, в сряда от 3:30 часа сутринта българско време. Играе се до 4 победи от срещи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оптимизират мярката 60 на 40
Оптимизират мярката 60 на 40
Ивелина Димитрова е подала оставка като член на СЕМ
Ивелина Димитрова е подала оставка като член на СЕМ