НОВИНИ

Министър Балтова: Зимните курорти са готови за сезона

министър балтова зимните курорти готови сезона
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 26.11.2021
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

С традиционно Дионисиево шествие под съпровода на ансамбъл "Тракия" започна 13-ото издание на фестивала Дефиле на младото вино в Пловдив. В него участват над 250 млади вина реколта 2021 г. от 42 винарски изби и 15 производители на храни и продукти.

Старт на дегустациите даде служебният министър на туризма Стела Балтова. Тя заяви, че Дефилето в Пловдив вече се е утвърдило като сериозна туристическа дестинация.

Балтова коментира напрежението, което се е създало сред представителите на туристическия бранш в Сандански по повод затруднения допуск на автобусите с гръцки туристи до България. Поводът е заповед на здравния министър, влязла в сила тази седмица, която изисква освен зелен сертификат и PCR тест за влизане в страната ни на хора, пристигащи от 14 държави с високо ниво на ковид зараза.

Съвсем скоро ще бъде издадена нова заповед, днес съм разговаряла с министъра на образованието, от 1 декември това изискване отпада. Като предизвикателство отново на първо място е здравето, на второ място миналата година България беше единствената дестинация в Европа, която не затвори своите зимни курорти, тази година конкуренцията ще бъде голяма тъй като и Франция, Италия, Австрия обявиха още през септември че ще работят. Но пък нашите зимни курорти са готови, коментира министър Балтова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Назначиха нов зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина
Назначиха нов зам.-председател на Държавната агенция за българите в чужбина
Италианка спря Вангелова на четвъртфиналите в Гърция
Италианка спря Вангелова на четвъртфиналите в Гърция