НОВИНИ

Министър Калин Стоянов прие властта от Иван Демерджиев

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
18:38, 06.06.2023
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Борба с катастрофите, противодействие на престъпността по улиците и в малките населени места, справяне с мигрантския натиск. Това са приоритетите, които начерта новият вътрешен министър при встъпването си в длъжност. Калин Стоянов заяви, че целият му професионален път е свързан със системата на МВР и няма нужда да я опознава.

Аз съм един от вас, познавам проблемите и ще направя всичко по силите си да се справим с тях, обърна се към служителите на МВР той.

Стоянов подчерта, че е човек от системата и не е политическа фигура и обеща да направи всичко възможно министерството да се задържи далеч от политиката.

Той пое щафетата от служебния министър Иван Демерджиев, който каза, че изпитва удовлетворение, защото с неговия екип изпълнили голяма част от заложените приоритети. Декларирах, че в МВР ще искам да се спазва законността, което е факт. Не позволихме да станем жертва на ничие влияние, каза той. С много усилия се справихме с изключително тежък мигрантски натиск, който продължава да нараства и това ще бъде предизвикателство пред новия министър.

Отворихме и вратата пред Шенген, каза още Демерджиев и коментира, че ядрото служители в МВР следва да бъде запазено, а ръководството на министерството да запази самостоятелност.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Иванова се класира за осминафиналите на двойки при девойките на „Ролан Гарос“
Ива Иванова се класира за осминафиналите на двойки при девойките на „Ролан Гарос“
Черно море смята за провокация назначението на Волен Чинков за мача с Лудогорец
Черно море смята за провокация назначението на Волен Чинков за мача с Лудогорец