НОВИНИ

Министър Сербезова възложи на заместниците си контролни функции в системата на здравеопазването

живо изслушват асена сербезова здравна комисия
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 11.05.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Още
Слушай новината

Днес, 11 май, министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова подписа нова заповед, с която възлага на тримата заместник-министри конкретни функции по координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването. Това съобщават от ресорното министерство.

Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще отговаря за дирекциите "Защита на правата на пациентите", "Лечебни дейности" и "Търговски дружества и собственост", както и за дейността на отдел "Обществени поръчки" в дирекция "Стопански дейности и обществени поръчки". Д-р Грибнев ще осъществява и контрола върху Изпълнителна агенция "Медицински надзор", Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ, Националния център по трансфузионна хематология, Националната експертна лекарска комисия, районните центрове по трансфузионна хематология и центровете за спешна медицинска помощ.

Заместник-министър доц. д-р Любомир Бакаливанов ще контролира дейността на дирекциите "Европейска координация и международно сътрудничество", "Лекарствена политика" и "Опазване на общественото здраве и здравен контрол". В неговия ресор е и контролът върху домовете за медико-социални грижи за деца, държавните психиатрични болници; центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания, регионалните здравни инспекции, Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националния център по радиобиология и радиационна защита, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, както и върху Центъра за асистирана репродукция.

Заместник-министър Невена Цанкова поема дирекциите "Бюджет и финанси“, "Електронно здравеопазване" и "Международни проекти и програми".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФС предлага пакетен билет за мачовете на България от Лигата на нациите
БФС предлага пакетен билет за мачовете на България от Лигата на нациите
Мостът над река Струма в Симитли вече има Акт 16
Мостът над река Струма в Симитли вече има Акт 16