НОВИНИ

Министерският съвет заседава извънредно заради усложнената обстановка

bnt avatar logo
от БНТ
19:25, 12.01.2021
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Анализът на обстановката в страната на извънредното заседание при премиера днес - ресорните министри докладваха, че ситуацията в страната се нормализира, наблюдават се нивата на язовирите и където е необходимо се изпускат контролирано.

Министрите увериха премира, че всички отговорни институции са в пълна координация помежду си и в готовност за реагиране, включително и на сигнали на граждани. Превантивно започва обработка на пътните настилки по републиканската пътна мрежа заради очакваното застудяване. Борисов предупреди да се внимава много, защото в петък зимата идва с пълна сила.

"Максимално бързо Фондът за бедствия и аварии, когато кметовете са готови, да се подпомогнат. Полицейските патрули да отиват навсякъде, където има срутища, паднали камъни или течаща вода като снощи. Да сигнализират предварително хората, че има по-опасен участък от пътя. Пожарната отводнява. Оказва съдействие, където има нужда", заяви Борисов.

Екоминистърът Емил Димитров информира, че са предприети всички действия по отношение на наблюдение на нивата на язовирите, като съседните държави Гърция и Турция са уведомени, за да могат да предприемат превантивни мерки.

А регионалният министър Петя Аврамова съобщи, че всички пътни управления са получили указания превантивно да започнат обработка на пътните настилки поради очакваното падане на температурите.

"Към момента няма язовири, които да предизвикват риск за живота на хората. От миналата седмица е създаден щаб към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, който следи денонощно нивата на водоемите", заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

За непрекъснато наблюдение на обстановката на територията на Столична община докладва кметът Йорданка Фандъкова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Машините за гласуване ще бъдат осигурени за най-ранната възможна дата
Машините за гласуване ще бъдат осигурени за най-ранната възможна дата
Наводнени са къщи в село Воден
Наводнени са къщи в село Воден