НОВИНИ

Мирослав Иванов за връщането на хартиената бюлетина: Това е брутално погазване на демокрацията

bnt avatar logo
от БНТ
19:09, 17.11.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Правната комисия в парламента одобри на второ четене връщането на хартиената бюлетина. "Продължаваме Промяната" напуснаха залата след остра декларация.

"С излизането от пленарна зала искаме да отправим ясно послание към българското общество, а то е, че "под прикритието на една фалшива, измамна диалогичност, всъщност се цели изкривяване на българския вот, едно брутално погазване на демокрацията и на правата на българските граждани" каза в "Още от деня" Мирослав Иванов от "Продължаваме промяната".

Той определи това, което се е случило през последните 24 часа като брутална злоупотреба за лично облагодетелстване и постигане на политически дивиденти.

Сред аргументите на опонентите им гласуването с хартиена бюлетина ще увеличи избирателната активност и честността на вота. Депутатът от "Продължаваме промяната" изтъкна огромната разлика в невалидните бюлетини при гласуване машинно и с хартиена бюлетина.

"Това, което се опитва да се постигне е зад едни фалшиви твърдения, че българските граждани ги е страх да гласуват с машина. Аз лично нямам такива наблюдения", отбеляза Мирослав Иванов.

На въпрос за гласуване с хартия в Европа и те не извършват ли предателство с честния вот по думите на "Продължаваме промяната", Мирослав Иванов отговори:

"Ние трябва да видим каква е нашата реалност, а тя е следната - има десетки, ако не и стотици доказателства за манипулации на изборния процес в посока умишлено правене на бюлетини невалидни - как се слага едно тикче или петно от мастило и тази бюлетина става невалидна. Машините всъщност предотвратиха този процес".

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден ден на експертни разговори между партиите. ГЕРБ и "Български възход" със сходни позиции по бюджета
Пореден ден на експертни разговори между партиите. ГЕРБ и "Български възход" със сходни позиции по бюджета
Даниел Боримиров: Не е моментът да говорим за Стоилов
Даниел Боримиров: Не е моментът да говорим за Стоилов