НОВИНИ

Младеж се дипломира като актьор преди да е завършил училище

bnt avatar logo
от БНТ
12:42, 29.02.2020
5518
Чете се за: 01:00 мин.
Още

Да бъдеш режисьор, актьор и хореограф само на 18 години - такава е историята на ученик, който се дипломира в специалност "Авторски театър" към Софийския университет още преди да е завършил средното си образование.

Михаил е само на 18 години. Ученик е, но и студент. В училище учи народни танци, а в университета се влюбва в съвременния танц.

Михаил Бонев- актьор, режисьор, хореограф: От две години съм в театър лаборатория "Алма Алтер", където се запознах със съвременни танцови техники, благодарение на хореографа на театъра Петя Йосифова и Николай Георгиев.

В ритъма на хорото и в съвременно- танцова стъпка. Михаил скоро ще завърши 12 клас, но вече има диплома за актьорско образование и авторски спектакъл- "Опиат".

Михаил Бонев- актьор, режисьор, хореограф: Идеята е моя, хореографията е моя и режисурата също. "Опиат" е базиран на усещания за близост, за любов, за връзка между две тела. Автори, от които съм се вдъхновил са Яворов, Примо Леви и Адам Георгиев с неговата култова фраза "Болят те - болиш ме".

Калина Георгиева- актриса: Аз се чувствам като частица от него и той- частица от мен.

Чрез съвременния си поглед към театъра, Михаил отправя провокация и с музика на живо по време на представлението.

Михаил Бонев- актьор, режисьор, хореограф: Театърът е живо изкуство, танцът е живо изкуство, затова е важно да има жива музика, която да допринася като усещане.

Магдалена Петрович- челистка: Винаги в такъв пърформънс има елемент на изненада, защото не всеки път може да се повтори като предишния.

Михаил мечтае спектакълът му да бъде представян на все по-големи сцени.

Михаил Бонев- актьор, режисьор, хореограф:Надявам се да бъда приет в Стокхолм в "Университета за съвременен танц", и след което да се върна в България и да предавам знанията си тук. Моят опиат е моят живот!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международен маскараден фестивал "Кукерландия" в Ямбол
Международен маскараден фестивал "Кукерландия" в Ямбол
18 000 мигранти са пресекли турската граница към Европа
18 000 мигранти са пресекли турската граница към Европа