НОВИНИ

Много слънчеви часове през почивните дни

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
12:56, 05.05.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Времето
Слушай новината

Слънчево начало на утрешния празничен ден в цялата страна. Много слънчеви часове ще има и през следващите дни, но ще остане по-хладно от обичайното за това време от годината.

Днес максималните температури ще бъдат по-високи в сравнение с вчера - между 17° и 22°, по северното Черноморие - от 14° до 16°. Ще духа слаб, в източната половина на страната - умерен северен вятър. Слаб дъжд ще превали само на отделни места, главно в западните и централните райони от Южна България.

През нощта ще бъде безоблачно. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Минималните температури утре ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 7°, а максималните - между 18° и 23°, на морския бряг - от 15° до 19°, в комбинация със слаб до умерен вятър от изток-североизток. Ще преобладава слънчево време, но в следобедните часове на отделни места в страната, включително и по Южното Черноморие, ще има превалявания от дъжд.

Добри условия за туризъм в празничния ден. Вятърът ще бъде умерен, с посока от североизток. Ще бъде слънчево, с повече облаци и локални превалявания в следобедните часове. По най-високите части ще вали сняг.

В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време, с повече превалявания през втория ден. Температурите ще останат без промяна, но във вторник се очаква захлаждане и отново почти повсеместни валежи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
18-годишен е задържан за побоя в павелбанското село Манолово
18-годишен е задържан за побоя в павелбанското село Манолово
Оставиха в ареста младежа, обвинен в убийството на майка си в Ловеч
Оставиха в ареста младежа, обвинен в убийството на майка си в Ловеч