НОВИНИ

Модно ли е да се пишат детски книги

bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 01.06.2021
Чете се за: 02:20 мин.
Още
Слушай новината

Когато в едно изречение има звезди и книга, обикновено става дума за автобиографичен роман, в който те умело разказват за пътя надолу и нагоре към славата. Има и такива обаче, които са решили да избягат от клишето и да станат автори на детски книжки. Ето няколко звездни примера, които ни припомнят в предаването "100% будни".

Наскоро актрисата Хилари Дъф издаде детската книжка "Моето малко смело момиче". А един от първите хора, които чуват приказката, е нейното малко смело момиче.

33-годишната холивудска звезда споделя, че вдъхновението за творбата ѝ я споходило по време на кърмаческото пътешествие с 22-месечната ѝ дъщеря. Хилари пише книжката, за да насърчи майките и дъщерите да се стремят на високо, да мечтаят смело и да отворят широко сърцата си за света.

Звездата от "Междузвездни войни" Натали Портман също се записа като автор на детска литература.

Тя преразказа и осъвремени някои от най-известните и обичани детски басни: "Костенурката и заекът", "Трите малки прасенца", "Полската мишка и градската мишка". Така се появи книгата "Натали Портман разказва в рими басни".

Носителката на Оскар Лупита Нионго е автор на детска книжка, в която се разказва за малко чернокожо момиченце, което мрази тъмния цвят на кожата си и мечтае да е бяло, но се научава да се приема каквато е. Книгата носи името на главната героиня "Сулве".

"Писмо до моите дъщери от Барак Обама" е изповедта на един бивш президент към неговите дъщери, която идва под формата на писма. В тях той им разказва за 13 важни вдъхновяващи личности от американската история.

Мадона също е страхотен автор на детски книги. През годините тя е написала 5 приказки с поука и много красиви илюстрации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК одобри формуляра за ваксинация на България
ЕК одобри формуляра за ваксинация на България
На 1 юни водещата Христина Христова има двоен празник
На 1 юни водещата Христина Христова има двоен празник