НОВИНИ

Автобус с деца катастрофира край Горна Малина

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
11:10, 01.06.2021 (обновена)
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

Автобус с малки деца катастрофира тази сутрин в района на Горна Малина. При инцидента няма пострадали. До катастрофата се е стигнало, след като шофьорът на автобуса намалява, за да заобиколи друг инцидент и тогава в него се врязва бетоновоз. Децата все пак успяха да стигнат до София за празненство по повод първи юни.

В автобуса пътували повече от 40 първокласници и второкласници от Сопот. Атмосферата била празнична и децата нямали търпение за първи път да посетят детски образователен център в София.

"Имаше инцидент на пътя, отсреща идваха коли и аз намалих, за да изчакам колите отсреща и тъкмо потеглям и усетих удара отзад, изхвърли ме на 10 -15 метра, силен удар", разказа шофьорът на автобуса Дамян Савов.

Инцидентът е станал около 10:00 ч. на главения път 1-6 при отбивката за Горна Малина, в посока Пирдоп. Щетите са само материални и като по чудо няма пострадали.

Шофьорът на бетоновоза отказа да разкаже своята версия. Най-вероятно става дума за неспазване на дистанция.

"Има си разследващи органи, компетентни, които ще се произнесат. Много бързо реагира кметството на Горна Малина, децата ги преместихме в спортната зала, докато ги натовари другият автобус и вече сигурно приключват и с посещението в "Музейко". Просто да не им остане травма, да им остане като едно приключение. Под наблюдение са за 24 часа, за всеки случай", коментира Веселин Личев, управител на фирмата превозвач.

В крайна сметка децата от началното училище в Сопот "Неделя Петкова" успели да осъществят планираната си екскурзия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боксьорите ни пътуват в сряда за решителната битка в Париж
Боксьорите ни пътуват в сряда за решителната битка в Париж
Ивелина Илиева преди Световното: С всеки изминат ден се чувствам все по-стабилна
Ивелина Илиева преди Световното: С всеки изминат ден се чувствам все по-стабилна